Startschot Strontrace in de mist

Pas bij 1000 meter zicht kon de Strontrace maandag van start gaan. Eerst werden de 25 vissersschepen het Soal van Workum uitgetrokken, want wind was er nauwelijks. Daarna loste Meindert Scheffinga, directeur van het Scheepvaart Museum in Sneek, het startschot en riep Reid als vanouds ‘Oprotten nou!’.

Startschot Strontrace in de mist

Er werd gejaagd langs de wal, flink geboomd en voorbij de vuurtoren zelfs geroeid op de skûtsjes, zoals op de Verandering (foto). Het mag allemaal, zolang de motor maar uit blijft. Op het IJsselmeer kwam de avondmist snel, zelfs de halfwinders wilden haast niet bol trekken.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Startschot Strontrace in de mist | Schuttevaer.nl

Startschot Strontrace in de mist

Pas bij 1000 meter zicht kon de Strontrace maandag van start gaan. Eerst werden de 25 vissersschepen het Soal van Workum uitgetrokken, want wind was er nauwelijks. Daarna loste Meindert Scheffinga, directeur van het Scheepvaart Museum in Sneek, het startschot en riep Reid als vanouds ‘Oprotten nou!’.

Startschot Strontrace in de mist

Er werd gejaagd langs de wal, flink geboomd en voorbij de vuurtoren zelfs geroeid op de skûtsjes, zoals op de Verandering (foto). Het mag allemaal, zolang de motor maar uit blijft. Op het IJsselmeer kwam de avondmist snel, zelfs de halfwinders wilden haast niet bol trekken.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer