Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

AMVV stopt met zeilen en Bestevaerlanddag

AMSTERDAM

De AMVV-zeilwedstrijd gaat dit voorjaar definitief niet door vanwege gebrek aan belangstelling.

‘Er waren nog geen 20 inschrijvingen’, zegt Ron Knol, vrijwilliger bij de Algemene Maatschappij Voor Varenden (AMVV). ‘We hebben besloten dat we het niet alleen voor dit jaar afblazen, maar er definitief mee stoppen. Het kan niet meer uit. Mensen die zich al hadden aangemeld krijgen hun geld terug.’ De AMVV-zeilwedstrijd tussen binnenvaartteams op de Loosdrechtse Plassen was jarenlang een groot succes.
Dit jaar valt volgens Knol ook het doek voor de Bestevaerlanddag.  ‘De 51ste editie heeft niet plaats. We krijgen geen subsidie en als we een Eurekaschip huren, komen we uit op een bedrag van 70 euro per persoon. Dat is te duur voor de mensen, ze haken dan af.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • Ernst Sonneveldt

  Het lijkt op vorig jaar, toe werd de zaak ook in 1e instantie afgeblazen wegens te weinig belangstelling. Maar wat hoor ik nu om me heen? Men wil het zeker wel dat het doorgaat maar hebben domweg nog niet overgemaakt (net als vorig jaar op het laatste nippertje dus). Dus wat gaan we nu doen??? Wat mij betreft bellen degenen die nog niet hebben overgemaakt NU met Ron Knol…
  Dus wat

 • Arie van Egmond m/s Petronella

  Ik vind het heel jammer dat het zeilen van de AMVV niet meer door gaat.
  Had mij dan ook al vroeg aan gemeld want het was altijd erg gezellig.
  Maar ja als er geen animo meer voor is houd het gewoon op .
  Hierbij wil ik De AMVV bedanken voor hun inzet.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook