Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Kantoor Binnenvaart steunt schipper nu ook in zijn rol als varende ouder

ROTTERDAM

Door het tekenen van een convenant met het Landelijk Oudercontact Voor Trekkende beroepsbevolking (LOVT) werkt Kantoor Binnenvaart nu intensief mee aan de belangenbehartiging voor schipperskinderen en hun ouders. Volgens Hans Megens, voorzitter van Kantoor Binnenvaart, is de samenwerking ‘een goede eerste stap naar een gecentreerde belangenbehartiging voor schippers’.

Doel van het convenant tussen Kantoor Binnenvaart en LOVT is om nauwer samen te werken op beleidsniveau op het gebied van onderwijs en huisvesting voor schipperskinderen. ‘Wij vertegenwoordigen een groep van zo’n 800 zelfstandige ondernemers in de binnenvaart. Het LOVT heeft in principe dezelfde achterban, maar werkt vanuit een ander oogpunt. Zij vertegenwoordigen de schippers in hun rol als ouder, wij als ondernemer. En om als schipper je werk goed te kunnen uitvoeren is het belangrijk dat je weet dat je kinderen in goede handen zijn’, zegt Megens. ‘Samenwerking tussen ons en het LOVT is daarom een logische stap.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook