Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Shaun Quincy roeit in 54 dagen over Tasmanzee

AHIPARA

De 25-jarige Nieuw-Zeelander Shaun Quincy is solo de Tasmanzee overgeroeid. Daarmee is hij de tweede die deze tocht succesvol heeft volbracht heeft. De eerste die erin slaagde was zijn vader Colin Quincy. Die roeide in 1977 met de Tasman Trespasser in 63 dagen van Nieuw-Zeeland naar Australiƫ, een afstand van circa 1200 zeemijl.

Vader Quincy deed dit nog zonder GPS en iPod: voor de navigatie beschikte hij alleen over een sextant. Zijn zoon maakte de oversteek in oostwaartse richting. Hij vertrok 20 januari vanuit het Australische Coffs Harbour en roeide in 54 dagen in zijn 7,30 meter lange Tasman Tresspasser II naar 90 Mile Beach bij Ahipara in Nieuw-Zeeland.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook