Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Jongemannen Aalanden winnen Aquakids

ROTTERDAM

De jongens (15 t/m 18 jaar) van Zwolle Aalanden hebben 6 juni in Rotterdam het Aquakids voetbaltoernooi gewonnen. Sint Nicolaas uit Nijmegen mocht de wisselbeker mee naar het internaat nemen. Het internaat werd eerste in beide meisjescategorieën.

1 / 2
Jongemannen Aalanden winnen Aquakids 2

Jongemannen Aalanden winnen Aquakids 2

Bij de jongste kinderen won Zwolle Holtenbroek. In de categorie vaders kon een sponsorteam de beker mee naar huis nemen en de damesvoetbalcompetitie werd gewonnen door de Meerpaal. Aan het toernooi deden 61 teams van schipperskinderen, schippers en watergebonden sponsors mee.
Nieuw dit jaar is dat er ook moeders voetballen. De moeders doen mee bij de meisjes van vijftien tot en met achttien als het internaat er niet in was geslaagd een team te formeren of voetballen in een nieuw opgezette damescompetitie. ‘Als er volgend jaar meer moeders mee willen voetballen, dan kan de damescompetitie groter worden’, zei organisator Joop den Haan (Favoriet) bij de prijsuitreiking.
Voetballen met je moeder in het team is een aparte ervaring, vertelt de zeventienjarige Jacobien Vissers (ex Vysa) van het Prins Hendrik internaat in Nieuwegein. Ze zit met vijf moeders, drie leiding en vier meiden in een team. ‘Het is lachwekkend, maar het gaat beter dan verwacht. Er zit talent onder de moeders. Jammer dat ze niet in een eigen poule zitten, daar gingen veel moeders wel vanuit. Nu moeten ze tegen jongeren en ze vinden ons te fanatiek. Ik wil ook nog even vermelden dat we trots zijn op ons keepster Henny Kranenburg.’
Een teamgenootje van haar voegt zich erbij en wil even zeggen dat haar moeder Crista Feenstra van de Res het ook erg goed heeft gedaan. ‘Dat vindt ze vast leuk om te lezen.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
  • p.

    toch knap van de singel die geen meisjesteam hadden in de categorie 15 – 18 jaar dat ze uberhaupt vermeld zijn. hahaha

  • Jacobien Vissers

    Ik wil even vermelden dat in de categorie meisjes 15 tot en met 18 Prins Hendrik 3de is geworden en niet de Singel. Er is een fout gemaakt in de doelsaldo die ze vandaag hebben hersteld! Voor de rest was het een top dag!

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook