Het Kantoor en CBRB gaan beide NITV leden opvangen

Het Kantoor en het CBRB gaan elk een specifieke belangenbehartiging voor de particuliere tankvaart opzetten, nu de ledenvergadering van de Nieuwe ITV unaniem heeft besloten tot opheffing van deze vereniging. Formeel gaat de Nieuwe ITV 31 december ter ziele.

Door Jos Hoffmann
Op de extra ledenvergadering, die onlangs moest worden gehouden omdat de eerste niet voldoende leden trok voor een rechtmatige stemming, was er geen meerderheid voor aansluiting bij Het Kantoor of het CBRB. In het eerste geval zou de NITV blijven bestaan, door een ledenaanwas kapitaalkrachtiger moeten worden en een parttime secretariaatsmedewerker in dienst moeten nemen. Opgaan in het CBRB, waar zou worden aangehaakt bij de tak varende ondernemers, zou opheffing van de vereniging betekenen. Unaniem werd gekozen voor opheffing zonder meer, omdat voortbestaan als een uitzichtloze optie werd beoordeeld en een deel van de leden geen heil ziet in behartiging van belangen van particulieren door het CBRB.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer