Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Havenbedrijf Rotterdam waarschuwt voor nepsites

ROTTERDAM

Havenbedrijf Rotterdam heeft een waarschuwing afgegeven voor ‘nepsites’ die nauwelijks te onderscheiden zijn van de echte site van de havenbeheerder. Volgens een woordvoerder is het Havenbedrijf recentelijk regelmatig met dit fenomeen geconfronteerd.

‘Criminelen zetten regelmatig kopieën van onze website op, om zo (potentiële) klanten te verleiden hun gegevens af te staan of valse facturen te voldoen’, aldus de waarschuwing op de site. Voor zover bekend is er nog niemand gedupeerd door deze vorm van internetcriminaliteit. Wel zegt een woordvoerder minimaal één geval te kennen waarin blijkt dat daadwerkelijk om betaling werd gevraagd. Volgens hem zijn de valse websites een exacte kopie van de echte website en ze daarvan te onderscheiden.

Bijna zelfde URL’s

Daarnaast gebruiken internetcriminelen regelmatig URL’s die sterk lijken op die van het Havenbedrijf, aldus de havenbeheerder. Die raadt relaties daarom aan om het adres, www.portofrotterdam.com, goed te controleren en voorzichtig te zijn met e-mails of andere kanalen die naar de site verwijzen. Nepsites kunnen gemeld worden bij: security@portofrotterdam.com (RM-NT)

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook