Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

CoVadem op zoek naar 200 schepen

NIJMEGEN

CoVadem (coöperatieve vaardieptemetingen) is op zoek naar nog eens 200 binnenvaartschepen, die hun eigen meetgegevens willen laten omrekenen naar een kaart met actuele vaardieptes en vaarroutes voor het minste brandstofverbruik.. Rijkswaterstaat en Havenbedrijf Rotterdam voegen alvast 27 patrouilleschepen toe aan het ‘varend meetnet’.

1 / 2
CoVadem op zoek naar 200 schepen

CoVadem op zoek naar 200 schepen

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)
 • M. den Hertog

  Hmm, dood geboren kindje! De binnenvaartondernemer moet betalen voor data die hij zelf moet verzamelen om het te kunnen gebruiken. Dit is weer een constructie die kan alleen maar vanuit het Rijk bedacht zijn. Ik geef het nog een halfjaar en dan is COVADEM ter ziele. Er zijn volgens mij maar weinig binnenvaartondernemers die hiervoor geld willen uitgeven.
  Want we hebben toch gewoon ELWIS en de RWS webiste met waterstanden? Tevens, er zijn regels voor maximale aflaaddiepte en elke zelfrespecterende ondernemer overschrijdt deze toch al op basis van zijn ervaring. Dat er zich zes schepen vast varen is ondernemers risico.
  Er zit uiteraard weer een ongekende hoeveelheid in aan subsidie vanuit het Rijk en Europa. Die ondernemer die deze hele zeepbel heeft opgezet is handige vent maar of de rest er beter van wordt is nog maar de vraag.

 • Hein Danser

  Zoals Verdonk al zei: aflaad-dieptes zijn al regels voor. Ik zou de vaartrack voor sommigen belangrijker vinden, Want het komt steeds meer voor, dat schippers niet weten. Waar ze kunnen varen en door ons/ hun vaarstijl, de rivier onnodig extra smal / spannend maken.

 • P.J. Fernhout

  Kunnen we niet gewoon veel beter beginnen met de gegevens die de peilboten verzamelen en verwerken in hun systemen, eens aan de gebruikers te geven. We moeten allemaal voldoen aan de eis dat we met Ecdis kaarten moeten varen, hoe moeilijk is het dan om die gegevens daarin te verwerken

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook