Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Niet blindvaren op stuwprogramma’s

DEN HAAG

De containerbinnenvaart moet niet blindvaren op de containerstuwprogramma’s die in de sector worden gebruikt. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) ontdekte bij twee veelgebruikte stuwprogramma’s, dat de software niet altijd volledig betrouwbaar is.

ILT vindt fouten in software belangrijkste leveranciers

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • M. den Hertog

  De opleiding van tien, twaalf jaar geleden gaf alleen een langscheepse berekening van de stabiliteit maar dwarsscheepse stabiliteit is pas iets van de laatste jaren. Dus als men de schippersopleiding heeft gedaan meer dan twaalf jaar geleden dan ontbreekt die kennis gewoonweg.

 • L.A. Verburg

  Goedemorgen,
  Ik heb toch een paar opmerkingen bij de “7 gouden tips”.
  Punt 2 klinkt erg logisch, maar het is niet overal mogelijk. Ik weet dat de schipper uiteindelijk bepaald hoe er geladen wordt, maar de (buiten)terminals in Antwerpen weigeren gewoon domweg om op nummer te laden en dat geeft iedere reis weer een strijd.
  Ook het niet kloppen van de gewichten van de containers blijven een groot probleem.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook