Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Agentschap Telecom gaat AIS-problemen aanpakken

GRONINGEN

Agentschap Telecom gaat onderzoeken hoe het komt dat AIS-apparatuur door de schipper ingevoerde AIS-gegevens soms niet juist weergeeft. Het gaat dan vooral om fouten in de scheepsafmetingen en de MMSI-nummers.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (4)
 • Hein Danser

  Ik heb aan boord, 2 verschillen gescheiden systemen aan boord, kwa ontvangst AIS op de Ekaarten. En krijg regelmatig op de 2 aparte Ekaarten NIET hetzelfde te zien?? Dus dat onbetrouwbaar uitzenden of ontvangen is 100% waar.

 • J. van der Toolen

  Als pleziervaarder heb ik heel soms een Marine-Traffic -achtige app aan voor mijn veiligheid. Maar meestal is dat op het vaarwater waar ik kom niet nodig. Aanschaf van een transponder met alles wat daarbij komt is voor mij op mijn kleine “jachie” niet een optie (de marifoon was dat weer wel, ik zoek graag contact met een schipper als er een moeilijke situatie is). De AIS-informatie is een open bron, en de autoriteiten gebruiken die dus ook voor andere doelen… Ze zullen wel vertellen dat het uitdelen van boetes voor de veiligheid is. Het ding moet het dan wel feilloos doen, een onderzoek zoals nu wordt aangekondigd maakt dat je op zijn minst twijfels kunt hebben aan de betrouwbaarheid. En gevolgd word je toch wel, al was het maar omdat je smartphone aan staat.

 • mieke Kuipers

  Ik heb vele vergaderingen meegelopen met de telematicaploeg.En RWS.Altijd is er gezegt dat het voor de veiligheid is. En daar het gratis is uitgedeeld is het geaccepteerd.
  Maar nu wordt de AIS gebruikt om boetes uit te delen.Te gek voor woorden.

 • J.C Hagens

  Beste Schuttevaer of ASV waar en hoe kan ik een klacht indienen bij de juiste autoriteiten, willen ze meer klachten dan kunnen ze die wat mij betreft krijgen, wat moet bijvoorbeeld zo een site als Marine Traffic,com in de lucht, wens niet gevolgd te worden.
  Als iemand wil weten waar ik ben en wat ik doe kunnen ze mij dat vragen, en kan ik eventueel antwoorden.
  Ook dat gezeur als dat ding het niet doet, daar moet je toch respijt voor krijgen om het te repareren.
  Ik vindt het op zich een mooi instrument, maar het moet wel werkbaar blijven, en niet zoals bij een ingezonden brief in u Weekblad, de Schipper onnodig op kosten jagen door een niets ontziende Ambtenaar, die de Wet misbruikt, en de kerk niet in het midden kan laten.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook