Vaarwegapp RiverGuide gaat landelijk

RiverGuide, de ‘Rotterdamse’ app voor vaarweggebruikers met actuele informatie over onder meer vaarroutes, bezetting ligplaatsen, drinkwaterpunten en auto-afzetplaatsen, gaat landelijk.

Vaarwegapp RiverGuide gaat landelijk

Ontwikkelaar Teqplay en initiatiefnemer Havenbedrijf Rotterdam hebben dinsdag 4 juli met andere partijen een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de landelijke invoering. Doel van de applicatie is het bevorderen van de veiligheid, verkeersregulering, vlotheid en duurzaamheid op de landelijke vaarwegen.

De deelnemende partijen zijn Zeeland Seaports, Rijkswaterstaat, Provincie Zuid-Holland, Provincie Noord-Holland, Havenbedrijf Rotterdam, Havenbedrijf Moerdijk, Havenbedrijf Amsterdam, Groningen Seaports en Teqplay, het bedrijf dat de app heeft ontwikkeld.

RiverGuide bundelt de beschikbare data van de verschillende vaarwegbeheerders en andere betrokkenen. Uit de combinatie ervan stelt het relevante nautische informatie samen voor de vaarweggebruikers. De RiverGuide app is ontwikkeld voor en met binnenvaartschippers. De behoeftes van de schippers zijn in kaart gebracht en vertaald in de app.
De app wordt de komende periode verder uitgebreid. Aanmelden voor de RiverGuide app kan op www.riverguide.eu. Mobiele telefoongebruikers kunnen de app gratis downloaden. (DvdM)

 

Vaarwegapp RiverGuide gaat landelijk | Schuttevaer.nl

Vaarwegapp RiverGuide gaat landelijk

RiverGuide, de ‘Rotterdamse’ app voor vaarweggebruikers met actuele informatie over onder meer vaarroutes, bezetting ligplaatsen, drinkwaterpunten en auto-afzetplaatsen, gaat landelijk.

Vaarwegapp RiverGuide gaat landelijk

Ontwikkelaar Teqplay en initiatiefnemer Havenbedrijf Rotterdam hebben dinsdag 4 juli met andere partijen een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor de landelijke invoering. Doel van de applicatie is het bevorderen van de veiligheid, verkeersregulering, vlotheid en duurzaamheid op de landelijke vaarwegen.

De deelnemende partijen zijn Zeeland Seaports, Rijkswaterstaat, Provincie Zuid-Holland, Provincie Noord-Holland, Havenbedrijf Rotterdam, Havenbedrijf Moerdijk, Havenbedrijf Amsterdam, Groningen Seaports en Teqplay, het bedrijf dat de app heeft ontwikkeld.

RiverGuide bundelt de beschikbare data van de verschillende vaarwegbeheerders en andere betrokkenen. Uit de combinatie ervan stelt het relevante nautische informatie samen voor de vaarweggebruikers. De RiverGuide app is ontwikkeld voor en met binnenvaartschippers. De behoeftes van de schippers zijn in kaart gebracht en vertaald in de app.
De app wordt de komende periode verder uitgebreid. Aanmelden voor de RiverGuide app kan op www.riverguide.eu. Mobiele telefoongebruikers kunnen de app gratis downloaden. (DvdM)