Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Geen roamingkosten meer

BRUSSEL

De roamingkosten voor het gebruik van de mobiele telefoon verdwijnen per 15 juni. Telecomaanbieders mogen dan geen extra kosten meer in rekening brengen voor bellen, sms’en of internetten in het buitenland. Ze mogen alleen uw gebruikelijke kosten in rekening brengen.

Ook voor het ontvangen van telefoontjes in het buitenland betaalt u niets extra. Om misbruik te voorkomen, door bijvoorbeeld in Nederland voor een goedkope telecomaanbieder uit het buitenland te kiezen, heeft Europa wel een aantal regels gemaakt. Hiervoor kijkt de telecomaanbieder steeds vier maanden terug. Indien u in die maanden uw telefoon meer in het buitenland gebruikt dan thuis, dan krijgt u een waarschuwing van uw aanbieder. Blijft u daarna toch gebruik maken van de telefoon in het buitenland, dan mag de aanbieder een toeslag in rekening brengen van € 0,032 per minuut voor bellen, € 0,01 per sms en € 7,70 per Gigabyte aan data.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook