Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Telematica Award voor Jos van Splunder

NIJMEGEN

‘Om business en overheid effectief te laten samen werken, is een onorthodoxe, pragmatische en voortvarende aanpak nodig. Die is Jos op het lijf geschreven.’ Dat zei voorzitter Sijke Veninga van Bureau Telematica Binnenvaart vrijdag in Nijmegen bij de toekenning van de Telematica Award 2012 aan de ‘visionaire’ RWS-ambtenaar en ‘aanjager’ van datacommunicatie voor de binnenvaart, Jos van Splunder.

1 / 2
Telematica Award voor Jos van Splunder

Telematica Award voor Jos van Splunder

Van Splunder, die om gezondheidsredenen niet op de Telematicadag in Nijmegen kon zijn, reageerde later op de dag per e-mail: ‘Een grote verrassing. Te veel eer voor iemand die slechts zijn werk doet.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
 • Paul Ros

  Beste Jos,
  Van harte gefeliciteerd met je Telematica Award 2012. Een drie jaar geleden heb ik je als voorzitter van het BICS-overleg gedurende ongeveer 1,5 jaar meegemaakt en je hebt diepe indruk op me gemaakt. Je was altijd vriendelijk en je wist zo goed waar je over sprak. De kwalificaties die in dit artikel worden gebruikt, speciaal de laatste alinea, onderschrijf ik helemaal.
  In de begintijd van AIS bleef je onderstrepen en uitleggen dat de privacy in goede handen was bij RWS. Soms zelfs te goed. Je haalde dan de diefstal van een graafmachine aan die op beelden van RWS-camera’s stond maar waarvan RWS de beelden niet zomaar kon afgeven.
  Jij was de eerste die mij feliciteerde met de geslaagde elektronische melding van containers met gevaarlijke stoffen door middel van ERInet.
  Met vriendelijke groet,
  Stuurman Mureen

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook