Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Bulkcarrier met Flettner rotors Grieks schip van het jaar (video)

De Griekse bulkcarrier Afros, uitgerust met vier Anemoi Flettner Rotors, is door Lloyds List uitgeroepen tot Grieks schip van het jaar 2018.

1 / 1
Anemoi Flettner Rotors op de bulkcarrier Afros. (Foto Anemoi)

Anemoi Flettner Rotors op de bulkcarrier Afros. (Foto Anemoi)

Het 64.000 ton grote schip is de eerste bulkcarrier ter wereld die is uitgerust met Flettner rotoren van Anemoi. Maersk rustte er dit jaar een tanker mee uit, het Duitse Fehn Shipmanagement plaatste er een op een vrachtschip en verder nam Viking Lines in Finland een ferry met een rotor in de vaart. Het bedrijf heeft twee schepen in aanbouw die er ook mee worden uitgerust.
 

De rotors op de Afros, bepalend voor het winnen van de Griekse titel schip van het jaar, kunnen op het schip worden bewogen om voldoende ruimte te maken voor het laden en lossen. Het schip werd gebouwd op de Jiangsu Haitong Offshore werf in China en afgelopen januari afgeleverd. (WdN)
Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook