Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

BigLift Barentsz ingezet voor kraantransport

ROTTERDAM

Met het zwaartransportvaartuig BigLift Barentsz van de Amsterdamse rederij BigLift Shipping is een bijzonder kraantransport uitgevoerd dat zondag 14 oktober in het Rotterdamse havengebied de nodige aandacht trok.

1 / 1
Op het werkdek van de Biglift Barentsz stonden kraandelen voor de Pioneering Spirit. (Foto PAS Publicaties)

Op het werkdek van de Biglift Barentsz stonden kraandelen voor de Pioneering Spirit. (Foto PAS Publicaties)

Op het werkdek stonden enkele grote delen van de megakraan die op het achterschip van 's werelds grootste offshoreconstructievaartuig, de Pioneering Spirit van Allseas, moet worden geïnstalleerd. Deze door Huisman in China gebouwde kraan krijgt een hefcapaciteit van 5000 ton.

Het transport vanuit Xiamen in China wordt in delen uitgevoerd. In april van dit jaar was de kraanfundatie met een diameter van 20 meter al met het grote duikondersteuningsvaartuig Fortitude van Xiamen naar Rotterdam overgebracht. Nu was het de beurt aan het A-frame en het kraanhuis die met de Biglift Barentsz via de Noordelijke Zeeroute naar Nederland werden vervoerd. In de Waalhaven zijn de kraandelen inmiddels met een drijvende Matador-bok gelost om binnenkort aan boord van de Pioneering Spirit te worden geïnstalleerd. (PAS)

 

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook