Rolls-Royce sluit deal met Google

Rolls-Royce heeft een overeenkomst gesloten met Google over het gebruik van Google’s Cloud Machine Learning Engine. De samenwerking moet ervoor zorgen dat bestaande schepen veiliger worden, ook noemt Rolls-Royce het verder ontwikkelen van kunstmatige intelligentie essentieel voor de komst van autonome schepen.

Rolls-Royce sluit deal met Google

Verbetering van kunstmatige intelligentie is nodig om in de toekomst autonoom varende schepen objecten op zee snel te laten detecteren, herkennen en volgen. De Google Cloud Machine Learning Engine gebruikt hiervoor dezelfde intelligente software die ook in veel producten van Google zitten, waaronder software voor het herkennen van afbeeldingen en spraak.
Machine Learning is een set van algoritmen, gereedschappen en technieken die het menselijk leren proberen na te bootsen om zo specifieke problemen op te lossen. Het analyseert bestaande data met het doel patronen te herkennen en voorspellingen te doen, ook voor zaken waar geen data van voorhanden zijn. Des te meer data ter beschikking staan, des te beter kunnen complexe patronen worden herkend en voorspellingen worden gedaan. Volgens Rolls-Royce is het nu al zo dat goede Machine Learning-modellen snellere en betere analyses en voorspellingen kunnen maken dan een mens.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer