Innovatie

Sensor signaleert metaalmoeheid in containerkranen

Een afstudeerprojecht aan de TU Delft is uitgegroeid tot een nieuw Nederlands exportproduct. Onder de bedrijfsnaam Villari is een gepatenteerd systeem op de markt gebracht dat tijdig metaalmoeheid kan signaleren. Villari ziet container- en andere havenkranen en stalen bruggen als toepassingsgebied.

Ernst Valentijn, project engineer bij Villari, plakt sensoren op een Rotterdamse havenkraan. De sensoren zijn verbonden met de unit rechts onder. Aan elke unit kunnen vier sensoren worden aangesloten. Foto Villari

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Sensor signaleert metaalmoeheid in containerkranen | Schuttevaer.nl
Innovatie

Sensor signaleert metaalmoeheid in containerkranen

Een afstudeerprojecht aan de TU Delft is uitgegroeid tot een nieuw Nederlands exportproduct. Onder de bedrijfsnaam Villari is een gepatenteerd systeem op de markt gebracht dat tijdig metaalmoeheid kan signaleren. Villari ziet container- en andere havenkranen en stalen bruggen als toepassingsgebied.

Ernst Valentijn, project engineer bij Villari, plakt sensoren op een Rotterdamse havenkraan. De sensoren zijn verbonden met de unit rechts onder. Aan elke unit kunnen vier sensoren worden aangesloten. Foto Villari

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer