Elektriciteit winnen

Als het werkt: Zoutwateraccu

Op het eerste gezicht is het vreemd, een accu waarin zoutwater zit. Maar het principe heeft zich al bewezen: er valt elektrische energie uit zoutwater te halen en er ook weer in terug te stoppen. De zoutwateraccu is geboren. Het is zonder meer één van de schoonste methoden om elektriciteit te winnen. Maar of alle schepen binnenkort op zoutwateraccu’s zullen varen, valt te betwijfelen.

Een groot voordeel van de zoutwateraccu is dat deze onbeperkt in serie (voor een hogere spanning) of parallel (voor een grote stroom) kan worden geschakeld. Het volume neemt daarmee wel toe. Beeld Jeroen Bons

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Als het werkt: Zoutwateraccu | Schuttevaer.nl
Elektriciteit winnen

Als het werkt: Zoutwateraccu

Op het eerste gezicht is het vreemd, een accu waarin zoutwater zit. Maar het principe heeft zich al bewezen: er valt elektrische energie uit zoutwater te halen en er ook weer in terug te stoppen. De zoutwateraccu is geboren. Het is zonder meer één van de schoonste methoden om elektriciteit te winnen. Maar of alle schepen binnenkort op zoutwateraccu’s zullen varen, valt te betwijfelen.

Een groot voordeel van de zoutwateraccu is dat deze onbeperkt in serie (voor een hogere spanning) of parallel (voor een grote stroom) kan worden geschakeld. Het volume neemt daarmee wel toe. Beeld Jeroen Bons

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer