Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Als het werkt: Energie oogsten

ROTTERDAM

Het zal niemand zijn ontgaan dat electronica steeds energie-zuiniger wordt. En dat tegenwoordig steeds meer door de lucht in plaats van door draadjes gaat. Dit alles heeft ertoe geleid dat het aantal draadloze apparaten op batterijen, exponentieel toeneemt. Helaas vormen batterijen vaak de zwakste schakel in een systeem. Daarom wordt veel onderzoek gedaan naar apparatuur die geen lichtnet, maar ook geen batterij meer nodig heeft.

1 / 2
Aan de universiteit van Michigan is dit apparaatje uitgevonden dat energie onttrekt aan mechanische trillingen. Het werkt op basis van materiaal dat onder mechanische druk elektrische ladingen verplaatst.

Aan de universiteit van Michigan is dit apparaatje uitgevonden dat energie onttrekt aan mechanische trillingen. Het werkt op basis van materiaal dat onder mechanische druk elektrische ladingen verplaatst.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(Jaap Gestman Gerardts)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook