MAN Energy Solutions ontwikkelt ammoniakmotor

MAN Energy Solutions (MAN ES) ziet ammoniak als kansrijke groene brandstof voor de intercontinentale zeevaart. De motorenbouwer wil in 2024 de eerste tweetakt ammoniakmotoren op de markt brengen. Een jaar later gevolgd door retrofit-pakketten om bestaande MAN langzaamlopers geschikt te maken voor ammoniak.

MAN ES presenteerde deze V12-versie van de 175D tijdens Rotterdam Europort. Wanneer corona geen roet in het eten gooit heeft deze tweejaarlijkse internationale maritieme beurs dit jaar weer plaats van 2 tot 5 november in de Rotterdams Ahoy. (Foto Hans Heynen)
MAN ES presenteerde deze V12-versie van de 175D tijdens Rotterdam Europort. Wanneer corona geen roet in het eten gooit heeft deze tweejaarlijkse internationale maritieme beurs dit jaar weer plaats van 2 tot 5 november in de Rotterdams Ahoy. (Foto Hans Heynen)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

MAN Energy Solutions ontwikkelt ammoniakmotor | Schuttevaer.nl

MAN Energy Solutions ontwikkelt ammoniakmotor

MAN Energy Solutions (MAN ES) ziet ammoniak als kansrijke groene brandstof voor de intercontinentale zeevaart. De motorenbouwer wil in 2024 de eerste tweetakt ammoniakmotoren op de markt brengen. Een jaar later gevolgd door retrofit-pakketten om bestaande MAN langzaamlopers geschikt te maken voor ammoniak.

MAN ES presenteerde deze V12-versie van de 175D tijdens Rotterdam Europort. Wanneer corona geen roet in het eten gooit heeft deze tweejaarlijkse internationale maritieme beurs dit jaar weer plaats van 2 tot 5 november in de Rotterdams Ahoy. (Foto Hans Heynen)
MAN ES presenteerde deze V12-versie van de 175D tijdens Rotterdam Europort. Wanneer corona geen roet in het eten gooit heeft deze tweejaarlijkse internationale maritieme beurs dit jaar weer plaats van 2 tot 5 november in de Rotterdams Ahoy. (Foto Hans Heynen)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer