Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Als het werkt: Watersnood van 1809

ROTTERDAM

Wat hebben de grote Duitse schrijver Goethe, de componist Schubert en de eerste Nederlandse koning Lodewijk-Napoleon te maken met de overstromingskans van delen van Gelderland? Op het eerste gezicht niet veel, maar de toestand van de dijken langs de Rijn spelen in deze vreemde combinatie een belangrijke rol.

1 / 1
Een gedramatiseerde afbeelding van de Kleefse heldin Johanna Sebus die door haar moeder wordt belet wederom het water in te gaan om mensen te redden.

Een gedramatiseerde afbeelding van de Kleefse heldin Johanna Sebus die door haar moeder wordt belet wederom het water in te gaan om mensen te redden.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook