Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Als het werkt: Waterglas

ROTTERDAM

Van alle chemische stoffen is het element silicium vermoedelijk wel het vreemdste en veelzijdigste. Dat van silicium elektronische chips worden gemaakt is algemeen bekend. Maar van silicium is ook ‘vloeibaar glas’ te fabriceren, het zogenaamde waterglas. Dat kan op veel plekken worden toegepast, bijvoorbeeld als brandbeschermer, maar ook als reparatiemiddel voor uitlaten en zelfs cilinderkoppen.

1 / 1
Om waterglas uit te smeren krijgt waterglas ongeveer de stroperigheid van honing. Om gaten dicht te stoppen wordt waterglas een stuk steviger aangebracht.

Om waterglas uit te smeren krijgt waterglas ongeveer de stroperigheid van honing. Om gaten dicht te stoppen wordt waterglas een stuk steviger aangebracht.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook