Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Als het werkt: Slingerruit

ROTTERDAM

Captain Edgar Joseph de Normanville (1882-1968) had een Franse naam, maar was een Engelsman. Hij koos al jong voor het van zijn vader, namelijk ingenieur. Reeds als schooljongen ontwierp hij een voorziening waar vele zeelieden sinds die tijd plezier van hebben gehad, namelijk de roterende slingerruit, een alternatief voor heen en weer bewegende ruitenwissers.

1 / 1
De brug van een schip dat zowel met een conventionele ruitenwisser als met een slingerruit is voorzien. Bij motregen geeft de gewone ruitenwissel meer blikveld dan de slingerschijf.

De brug van een schip dat zowel met een conventionele ruitenwisser als met een slingerruit is voorzien. Bij motregen geeft de gewone ruitenwissel meer blikveld dan de slingerschijf.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook