Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Als het werkt: Radiorichtingzoeker

Nu de navigatie met GPS gemeengoed is geworden, zijn de ouderwetse navigatiemiddelen naar de achtergrond verdwenen. Vreemd genoeg zouden ze nog steeds als back-up kunnen dienen voor het geval GPS zou uitvallen of zou worden gestoord. Op binnenwateren wordt dan veelal van radargegevens gebruikgemaakt, maar voor open water zou de radiorichtingzoeker behulpzaam kunnen zijn.

1 / 1
Vóór de komst van GPS was vrijwel ieder zichzelf respecterend zeegaand schip uitgerust met een dergelijke antenne, om via radiopeilingen de eigen positie te kunnen bepalen.

Vóór de komst van GPS was vrijwel ieder zichzelf respecterend zeegaand schip uitgerust met een dergelijke antenne, om via radiopeilingen de eigen positie te kunnen bepalen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook