Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Professionele simulatie begint met een spelletje

ROTTERDAM

Het maritiem onderwijs kan niet meer zonder simulatoren. Varen kun je leren op de virtuele brug van bijvoorbeeld een tanker. Vanuit je stuurstoel kijk je door ramen die beeldschermen zijn. Je hoort de motoren door speakers ronken, die weer in de gaten worden gehouden via de engine room-simulator. Een hels kabaal. Dat was een aanvaring. ‘Mooi speelgoed’, hoor je menig cursist na afloop van een radaropleiding zeggen.

1 / 1
Met een virtueel zonnetje op het bolletje met een tanker afvarig door Rotterdam. Beeld:VSTEP

Met een virtueel zonnetje op het bolletje met een tanker afvarig door Rotterdam. Beeld:VSTEP

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook