Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Als het werkt: Accu balanceren

ROTTERDAM

Met meteen al de excuses voor de wat ongelukkig uitdrukking “balanceren”. Deze term komt uit het Engels en er bestaat voor zover bekend nog geen Nederlandse vertaling van. “Balanceren” heeft weinig met een slap koord of met een weegschaal te maken. Het kan eerder worden vertaald met een woord als “gelijktrekken” of “verschillen laten verdwijnen”. En het gaat dan in het bijzonder om accu’s, met name om lithium-ion-accu’s.

1 / 1
Op deze balancer-print zijn de condensatoren (de vele “dopjes”) met daarachter de triacs, goed te zien. De spoelen (rechts) zijn om storingen op bijvoorbeeld navigatie-apparatuur te onderdrukken.

Op deze balancer-print zijn de condensatoren (de vele “dopjes”) met daarachter de triacs, goed te zien. De spoelen (rechts) zijn om storingen op bijvoorbeeld navigatie-apparatuur te onderdrukken.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook