Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Noren omarmen maritieme aluminium-air batterij

ROTTERDAM

De introductie van Aluminium-air (Al-air) batterijen, met een veel hogere energiedichtheid en een lagere kostprijs dan lithium-ion (Li-ion) batterijen, komt in een stroomversnelling nu het Noorse Yara Marine Technologies het omarmt.

1 / 1
CEO Udi Erell en Europees vertegenwoordiger Chris van Oosten toonden de energiecontainer van Phoenician Energy en Phinergy Marine tijdens de Electric and Hybrid Marine Worldexpo in de RAI te Amsterdam in 2019. In een 20-voets container past 4,8 MWh aan aluminium-air batterijen. (Foto Hans Heynen)

CEO Udi Erell en Europees vertegenwoordiger Chris van Oosten toonden de energiecontainer van Phoenician Energy en Phinergy Marine tijdens de Electric and Hybrid Marine Worldexpo in de RAI te Amsterdam in 2019. In een 20-voets container past 4,8 MWh aan aluminium-air batterijen. (Foto Hans Heynen)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook