Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Als het werkt: Pourbaix-diagram

ROTTERDAM

Dat metaal kan oxideren, corroderen of roesten is bekend. Maar de ene keer oxideert metaal harder dan de andere keer. Onder invloed van water lijkt het oxideren sneller te gaan. Maar In zoet water gaat het proces dan weer langzamer dan in zout water. En soms oxideert het metaal kortstondig en vormt een beschermende laag van oxide, die verdere oxidatie belemmert. Is hier een lijn in te ontdekken?

1 / 2
(Beeld Jeroen Bons)

(Beeld Jeroen Bons)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook