Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Project Yara Birkeland stilgelegd

BRATTVAG 

Het project Yara Birkeland, de ontwikkeling van een elektrisch aangedreven autonoom varend containerschip met een capaciteit van 120 TEU is stopgezet. Als reden wordt corona crisis genoemd. 

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)
 • M. den Hertog

  Eerst stemming maken en dan in stilte laten sterven. Dat is vaak zo met spraakmakende projecten. Het schijnt dat de bakjes nog steeds in Dordrecht liggen omdat de financiering niet op gang is gekomen en er nu nog een geldbedrag openstaat die niemand wil betalen.
  Alles luchtfietserij!

 • J.Teunisse

  Denk ik ook. Nautisch juridisch is er bij de IMO in Londen nog alleen ontwerp teksten voor regels en wetten . Ook zijdens verzekeraars zijn voor veel vragen nog te weinig antwoorden. Overigens, hoe ( ver) gaat het autonome bagger bakje in Vlaanderen? Fijn dat het mediaal breed word verkocht en verder stilte.

 • elzinga

  smoesjes

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook