Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

CCR accepteert motoren Goblin zonder certificaat

STRAATSBURG

Het ms Goblin (135 x 11,45 meter) mag van de Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR), na vijf jaar van tijdelijke ontheffingen, definitief met drie niet-CCR-gecertificeerde, van SCR-katalysatoren voorziene, dieselmotoren blijven varen. Ze worden daarbij gelijk gesteld aan CCR 2-motoren, hoewel de emissies een stuk lager liggen.

1 / 2
Een van de twee elektromotoren van het fabricaat Baumüller, zoals vijf jaar geleden toegepast in de Goblin. Ze leveren elk 285 kW (9100Nm) vermogen en zijn ook te gebruiken als asgeneratoren. (Afbeelding Koedood Dieselservice)

Een van de twee elektromotoren van het fabricaat Baumüller, zoals vijf jaar geleden toegepast in de Goblin. Ze leveren elk 285 kW (9100Nm) vermogen en zijn ook te gebruiken als asgeneratoren. (Afbeelding Koedood Dieselservice)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • Leo Verburg

    Gefeliciteerd met het resultaat. Dat zal wel wat rust geven na 7 jaar.
    De laatste alinea slaat de spijker op zijn kop en vat de situatie in de binnenvaart van de afgelopen jaren, en als er niks veranderd ook van de aankomende jaren, in een kort stukje mooi samen.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook