Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Eerste proeven met autonoom varen op de Noordzee

DEN HELDER

Op de Noordzee vond 19 en 20 maart een unieke reeks proeven plaats met een autonoom varend schip, ongeveer 5 zeemijl vanaf de kust bij Den Helder. Het is de volgende stap in het ‘Joint Industry Project Autonomous Shipping’ van Nederlands consortium onder coördinatie van scheepsbouwbrancheorganisatie NMT.

1 / 1
Eerste proeven met autonoom varen op de Noordzee

Eerste proeven met autonoom varen op de Noordzee

De SeaZip 3, een Damen Fast Crew Supplier 2610 ‘Twin Axe’ (Bureau Veritas klasse, Nederlandse vlag) van SeaZip Offshore Services, werd uitgerust met intelligente aansturing waarmee aanvaringen voorkomen worden. Het schip nam deel aan verschillende runs van nautische scenario’s om de interactie met ander scheepvaartverkeer te beoordelen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook