Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Drone van Airbus brengt pakketjes aan boord

Singapore

Een kratje bier kan er nog niet mee aan boord worden gezet (te zwaar) maar een paar sloffen sigaretten voor de bemanning die zonder rookwaar is komen te zitten moet geen probleem zijn. Airbus is onlangs begonnen met een proef waarbij pakjes vanaf de kant met een drone op een schip worden bezorgd. De eerste ‘shore-to-ship delivery flight’ had plaats in Singapore.

1 / 1
Drone van Airbus brengt pakketjes aan boord

Drone van Airbus brengt pakketjes aan boord

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)
 • j Teunisse

  Belangrijke onderdelen ,lichter dan 4 kg? Sorry maar 1 april komt nog. Stel de HWTK moet voor de Hoofdgenerator een cylinder voering hebben? De op deze wijze bezorgde cigaretten zijn zo duurder dan aan de wal
  Amazon lees hier : https://www.drones.nl/nieuws/2018/10/amazon-patenteert-parachute-voor-drone-bezorging
  Alibaba / express : https://www.apparata.nl/nieuws/pakketjes-bezorgen-per-drone-in-china-gebeurt-het-11432
  Maar of uw Hayer wasautomaat zo geleverd gaat worden?

 • Christian Hilger

  Wanneer begint Amazon en AliExpress hiermee?

 • Bibliotheek RWS

  1 April

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook