Opinie: Vergroenen of groener lijken

Afgelopen week verscheen het bericht dat ‘Meten aan de Pijp’ (MadP) niet toegepast zou kunnen worden in het vergroeningstraject, omdat de gemeten waarden afwijken van de huidige praktijk. Dit wordt aangegrepen om ‘meten aan de pijp’ niet relevant te verklaren voor het vergroeningstraject. Dat is bijzonder, want het feit dat de initiatiefnemers het sterke vermoeden hebben dat de werkelijkheid behoorlijk afwijkt van de gehanteerde rekenmodellen, is juist de basis van dit initiatief.

Door Henk Schipper

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Opinie: Vergroenen of groener lijken | Schuttevaer.nl

Opinie: Vergroenen of groener lijken

Afgelopen week verscheen het bericht dat ‘Meten aan de Pijp’ (MadP) niet toegepast zou kunnen worden in het vergroeningstraject, omdat de gemeten waarden afwijken van de huidige praktijk. Dit wordt aangegrepen om ‘meten aan de pijp’ niet relevant te verklaren voor het vergroeningstraject. Dat is bijzonder, want het feit dat de initiatiefnemers het sterke vermoeden hebben dat de werkelijkheid behoorlijk afwijkt van de gehanteerde rekenmodellen, is juist de basis van dit initiatief.

Door Henk Schipper

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer