Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Consortium stort zich op methanol als brandstof

Den Haag

Een consortium van een groot aantal belangrijke Nederlandse maritieme bedrijven gaat zich de komende twee jaar buigen over methanol als groene brandstof voor scheepsmotoren. Daarmee verkennen ze een andere route dan de huidige trend richting LNG.

1 / 1
Consortium stort zich op methanol als brandstof

Consortium stort zich op methanol als brandstof

Groene methanol biedt voordelen ten opzichte van diesel en LNG

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • Peter Janssens

  Ik ben heel dat gezeur over CO2 meer dan zat. Ik heb nog meegemaakt dat er 10 miljoen mensen in Nederland waren. Nederlanders werden toen gestimuleerd om te vertrekken wegens overbevolking. Nu bijna 17 miljoen mensen En CO2 Joker Jetten wil snel 50.000 nieuwe vervuilers binnenhalen om de Economie te redden. Ik ga nog meemaken dat er 20 miljoen mensen/ vervuilers in Nederland zijn met als gevolg een kaalslag in het groen en verharding van bodem. De gevolgen hiervan ( meer waterdamp, broeikasgas, en kleiner longen om CO2 om te zetten. Toch gaat Don Quichot Jetten ( en niet Jetten alleen) de wereld redden. Ze papegaaien alles na wat in hun straatje komt zonder enig benul te hebben van de shit die ze produceren/ reproduceren. Het zal wel met de leeftijd te maken hebben maar ik zie ze alleen maar de ene mislukking op de andere stapelen, of het nu om milieu , infrastructuur, rijksgebouwen ,uitkeringen, ………….gaat

 • G.M. Noldes

  Wat is hier de CO2 winst van?
  Niets, je kan methanol maken van CO2 en die komt bij verbranden weer vrij, simpel sommetje plus en min, resultaat nul.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook