Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

CCR: bij autonome vaart altijd schipper aan boord

STRAATSBURG

De Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR) heeft een eerste visie op het autonoom varen op papier gezet. Het gaat om wat genoemd wordt ‘een internationale definitie van de automatiseringsniveaus in de binnenvaart.’ De CCR gaat er voorlopig nog vanuit dat er altijd minstens een schipper aan boord is, ook bij volkomen autonome vaart. Varen zonder schipper is pas op termijn mogelijk, na een wijziging van het RijnvaartPolitieReglement (RPR).

1 / 1
CCR: bij autonome vaart altijd een schipper aan boord

CCR: bij autonome vaart altijd een schipper aan boord

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
  • M. Smitsman

    Wat zullen we ons vervelen!

  • A. Elzinga

    Gezellig hoor, lekker met z’n niemanden. Misschien ook kantoren onbemand? Scheelt een hoop kosten.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook