Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Importeurs bouwen zelf Stage V-dieselmotoren

Bunnik

Nederlandse motoren-importeurs gaan zelf scheepsmotoren (om)bouwen en certificeren volgens de nieuwe Europese NRMM-standaard (‘Stage V’). Omdat niet-Europese fabrikanten daar geen heil in zien, dreigde een tekort aan zware binnenvaartmotoren. Naar verluidt zien zeker twee leden van de branchevereniging VIV kans, met goedkeuring van overheidsorganen RDW en ILT en ondersteund door TNO, als fabrikant de markt op te gaan.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook