Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Stokanker al zeker 900 jaar oud

BAYEUX

Het stokanker is al een paar decennia uit de gratie als het meestgebruikte anker voor de zee- en binnenvaart. Andere ankertypen die eenvoudiger in een ankerkluis kunnen worden opgeborgen kwamen ervoor in de plaats.

1 / 1
Stokanker al zeker 900 jaar oud

Stokanker al zeker 900 jaar oud

Nu zijn het hoogstens nog de schippers van de bruine vloot die de uitstekende houdcapaciteit van een stokanker weten te waarderen en voor een anker van dit type – ondanks de matige eigenschappen voor wat betreft het opbergen – aan dek of elders een plaatsje hebben ingeruimd.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook