Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

BLN en CBRB willen snel meer duidelijkheid over Green Deal

ROTTERDAM

Binnenvaartorganisaties Koninklijke BLN-Schuttevaer en CBRB hebben minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) gevraagd snel meer duidelijkheid te geven over de milieu- en klimaateisen en doelstellingen voor de binnenvaart. Ze hebben benadrukt dat een Green Deal met commitment van alle partijen snel is gewenst, nog voor het einde van het jaar.

BLN en CBRB waren onlangs samen met de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens (NVB) en het Expertise- en Innovatie Centrum Binnenvaart (EICB) op uitnodiging van de minister naar Den Haag gekomen om de stand van zaken van de Green Deal in concept te bespreken. Want de vergroening van de binnenvaart kost geld. En een Green Deal zonder financiële stimuleringsmaatregelen is voor de branche dan ook geen optie. Het CBRB en BLN benadrukten dat de toezeggingen van het ministerie om hiervoor Europese en nationale fondsen beschikbaar te krijgen in de Green Deal moeten worden nagekomen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook