Nederland begint aan inhaalrace windenergie

Nadat eerder al Denemarken, Duitsland en Engeland het voortouw hadden genomen met het offshore aanleggen van windturbineparken, komt deze activiteit nu ook in Nederland op stoom. Volgens een tweetal routekaarten van het ministerie van Economische Zaken zal tot 2030 een reeks windparken voor onze west- en noordkust worden aangelegd, met een totale capaciteit van 11,5 gigawatt (GW). Netwerkbeheerder TenneT is verantwoordelijk voor het aansluiten van al deze parken op het Nederlandse hoogspanningsnet.

Nederland begint aan inhaalrace windenergie

Reeks nieuwe windenergiegebieden aangewezen

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Nederland begint aan inhaalrace windenergie | Schuttevaer.nl

Nederland begint aan inhaalrace windenergie

Nadat eerder al Denemarken, Duitsland en Engeland het voortouw hadden genomen met het offshore aanleggen van windturbineparken, komt deze activiteit nu ook in Nederland op stoom. Volgens een tweetal routekaarten van het ministerie van Economische Zaken zal tot 2030 een reeks windparken voor onze west- en noordkust worden aangelegd, met een totale capaciteit van 11,5 gigawatt (GW). Netwerkbeheerder TenneT is verantwoordelijk voor het aansluiten van al deze parken op het Nederlandse hoogspanningsnet.

Nederland begint aan inhaalrace windenergie

Reeks nieuwe windenergiegebieden aangewezen

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer