DNV GL en Klaveness doen inspectie op grote afstand

De Noorse rederij Klaveness heeft samen met DNV GL een periodieke onderhoudsinspectie laten uitvoeren op een schip, terwijl de inspecteur in Oslo en het schip, de bulkcarrier Ballard, op 5000 kilometer afstand, in Bahrein lag.

De inspecteur kreeg beelden door via een door de eerste machinist bediende Go Pro camera. Het was de eerste keer dat een inspectie op deze manier werd uitgevoerd.
Klaveness Ship Management startte in 2017 het traject om tot deze ‘long distance’ inspectie te komen. Het duurde even voordat de betrokken partijen het eens waren over de condities. Reder Torval Klaveness ziet grote mogelijkheden en kostenbesparingen bij het uitvoeren van inspecties op deze manier. ‘Op de traditionele manier moet een inspecteur worden ingevlogen tegen hoge reis- en verblijfkosten. Een ander groot voordeel is dat inspecties kunnen plaats hebben terwijl het schip onderweg is. Klaveness en DNV GL gaan samen onderzoeken welke periodieke inspecties op deze wijze kunnen wordn uitgevoerd. (WdN)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer