Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Eigen wind- en zonnepark voor accu’s Port-Liners

ANTWERPEN

Er komt een windmolen- en zonnepanelenpark dat zo’n 50 scheepsbatterijen tegelijk kan opladen voor de volledig elektrisch varende Port-Linervloot van de familie Van Meegen. De accu’s worden van daaruit naar Belgische en Nederlandse havens gebracht en gewisseld met lege accu’s.

1 / 1
Eigen wind- en zonnepark voor accu's Port-Liners

Eigen wind- en zonnepark voor accu's Port-Liners

‘Wereldwijd wordt dit een gamechanger’, zegt Ton van Meegen op de Belgische website Havenhelden. De schepen zullen in het eerste kwartaal van 2019 voor het eerst naar Antwerpen komen. De laadcentrale met zonnepanelen en windmolens komt volgens Van Meegen op een ‘centrale locatie tussen de Vlaamse en Nederlandse binnenvaarthavens’.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(MdV)

Reacties (1)
  • P.C. van Zwol

    Wat een fantasie ?????????

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook