Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Genoeg groene gasolie voor snelle daling CO2-uitstoot

ROTTERDAM

De binnenvaart kan haar CO2-uitstoot snel met 12 tot 24% verminderen door alle gasolie te blenden met 20 tot 40% hernieuwbare brandstof, zoals biologische dieselolie. De productiecapaciteit is nu al voldoende om de extra vraag aan te kunnen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
 • G.M. Noldes

  Als je even de moeite neemt om kritisch te zoeken naar de “voordelen” van biodiesel, kom je er snel achter dat de “winst” er helemaal niet is en dat het zelfs vervuilender kan zijn (Co2 uitstoot zelfs meer).

  In 2008 heeft een toonaangevend wetenschaps blad een studie gepubliceerd dat het gebruik van BIO-brandstoffen zelfs slechter is voor het klimaat.

  Het enigste voordeel dat ik zie is dat er van “afval” brandstof gemaakt word, maar om dan gelijk te roepen dat die brandstof “bio” is??

  Roet uitstoot is minder, klein detail, de roet die er uitgestoten word is schadelijker voor de gezondheid.
  Ook word er meer NoX uitgestoten dan gewone diesel.
  Dit is dan voor biosiesel uit plantaardig materiaal (ppo)

  Dan snap ik ook niet hoe je van plastic BIO-diesel kan maken. Je maakt eerst van aardolie plastic, vervolgens gooi je dat weg en maak je er diesel van en dan heet het BIO??? Waarom die tussen stap om er eerst plastic van te maken. In aardolie zit dus de potentie om er BIO-diesel van te maken, waarom dan niet gelijk????

  Je moet mij niet op mijn mooie blauwe ogen geloven, maar hier nog twee linkjes.

  https://www.nrc.nl/nieuws/2017/12/11/hoe-bio-is-die-biodiesel-eigenlijk-a1584562

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Biodiesel

  Heel het verhaal is dus weer gemanipuleerd rekenkundig. Aan de pijp sterf je het nog gewoon af.
  De enigste manier om uitstoot te verminderen is minder transport. Maar dat is bij het neo-liberalisme vloeken in de kerk, dus absoluut geen thema, zie Schiphol/Lelystad waar ook alleen met rekenkundige manipulatie de boel overeind gehouden word, en vervolgens door je strot geduwd.

  Dan nog even een stelling:
  Iedereen heeft toch dezelfde rechten of niet?? Dus mag ieder mens evenveel vervuilen. Ik heb nog nooit gevlogen (alleen de klas uit) dus mag ik toch gewoon door blijven rijden met mijn oude autootje en door blijven varen met mijn CCR2 motortje?????

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook