MET Event richt blik op maritieme energietransitie

Het vakblad Maritiem Nederland houdt 15 maart 2018 het Maritieme Energie Transitie (MET) Event. Centrale vraag is hoe de maritieme sector kan bijdragen aan klimaatdoelen.

Tijdens het MET Event krijgen de bezoekers inzicht in de technische ontwikkelingen die de energietransitie mogelijk maken. Zo wordt ingegaan op de vraag hoe we offshore windparken zonder subsidies gaan bouwen en welke schepen in de toekomst nodig zijn. Daarvan worden volgens de organisatie sprekende voorbeelden en concrete innovaties gegeven uit de Nederlandse scheepsbouw, de havens en de windindustrie. Maar ook leggen de sprekers nadrukkelijk de stip op de horizon dichtbij. ‘Hoe kunnen die schepen echt 100% duurzaam gaan varen? Wat wordt de rol van haventerreinen tijdens de energietransitie? En hoe zorgen we voor een stabiele aanvoer van groene energie uit zee?’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer