Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

‘Autonome vaart stap voor stap opbouwen’

ROTTERDAM

IT-bedrijf CGI Nederland ontwikkelt samen met vijf partners een systeem waarmee binnenvaartschepen stukje bij beetje in slimme schepen kunnen veranderen. De eerste concrete stappen zijn al gezet bij een proefproject in de Rotterdamse haven.

1 / 1
‘Autonome vaart stap voor stap opbouwen'

‘Autonome vaart stap voor stap opbouwen'

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • J.C Hagens

  Deze personen denken dat wij achterlijk zijn, als je 6 i.p.v. 5 dagen over je reis moet doen, omdat de ontvanger niet eerder het product kan gebruiken, ga je natuurlijk langzamer varen, mits de ontvanger zich aan de afspraak houd, of denk je dat we de gasolie voor jan Doedel door de pijp laten gaan, rustiger varen is het eerst verdiend.
  voorts lees ik nergens, wie er ingrijpt als een van de autonome varende schepen een blackout krijgt, of nemen we het risico van een aanvaring op de koop toe.
  Als de computer uitvalt zou toch iemand het schip over moeten nemen, als dit voor langere tijd is, als ieder schip autonoom vaart is er niemand meer die het vak verstaat.

 • Hein Danser

  Schip met de brug communiceren, en je snelheid aanpassen, dat is een goed begin. Dus dan krijgen we niet meer te horen: schipper u moet even wachten, want ik ben met een andere brug bezig. Want de brug “weet” dat er een schip aan komt en gaat nu altijd op tijd open. Waarom maken ze daar geen brug programma voor de ha ha

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook