Wie wint Maritime Designer Award?

Marijn Hage (Nevesbu) en Joan van den Akker (TU Delft/TNO) dingen tijdens het Maritime Awards Gala in Rotterdam naar de Maritime Designer Award 2017.

Maritime Awards Gala opnieuw volledig uitverkocht
Tijdens het gerenommeerde Maritime Awards Gala, dat 6 november in Rotterdam wordt gehouden, strijden dit jaar 13 genomineerden om de vijf gewilde prijzen. Hiervoor verzamelt heel scheepsbouwend Nederland zich in smoking of galajurk voor een diner in de RDM Onderzeebootloods. Met ruim 850 deelnemers was het gala al lang van tevoren uitverkocht. Het gaat ook niet om niets. Op het spel staan de KNVTS Schip van het Jaar-prijs, de KNVR Shipping Award, de Maritime Innovation Award, de Van Hengel Spengler-prijs en de Maritime Designer Award. Schuttevaer zet de kandidaten voor u op een rij.
Marijn Hage studeerde op manieren om bij het ontwerp van een onderzeeboot  een zo neutraal mogelijk drijfvermogen te bereiken. Hiervoor is een degelijke inschatting van het gewicht en volume van een ontwerp van groot belang. Hage ontwikkelde hiervoor de Volume Estimation Tool (VET) om snel een geschikt startpunt voor de hoofdafmetingen, volume en deelvolumes van een dieselelektrische onderzeeboot te bepalen in de vroege ontwerpfases.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer