Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

LNG-bunkerschip Coralius maakt maiden trip naar Øra

STAVANGER

De Skangas Coralius, het eerste volledig in Europa gebouwde LNG-bunkerschip, heeft vorige maand haar maiden trip gemaakt. Het bij Royal Bodewes gebouwde schip met een capaciteit van 5800 kubieke meter is eigendom van de rederijen Anthony Veder uit Rotterdam en de Zweedse rederij Sirius. Skangas heeft een lange termijn-chartercontract afgesloten met de eigenaren.

1 / 1
LNG-bunkerschip Coralius maakt maiden trip naar Øra

LNG-bunkerschip Coralius maakt maiden trip naar Øra

De Coralius (99,60 x 19,50 meter) is de eerste in haar soort, iets wat de bouwtijd nadelig heeft beïnvloed. Eind 2015 was de verwachting dat het in februari 2017 zou worden opgeleverd. Maar in maart dit jaar meldde Skangas in een persbericht dat de Coralius in juni werd verwacht. Uiteindelijk voer het begin september naar Zweden.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook