Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Koninklijke Marine koploper ballastwater behandeling

DEN HELDER

De Koninklijke Marine heeft als eerste marinebedrijf ter wereld een USCG-goedgekeurd ballastwater-behandelingssysteem laten installeren. Het gaat om een systeem van het Noorse Optimarin, dat is geplaatst in het amfibisch transportschip Zr.Ms. Johan de Witt.

Goltens Green Technologies uit Groningen voerde het installatiewerk uit op de Marinewerf in Den Helder. Goltens gaat in totaal 10 schepen uit de marinevloot uitrusten met zo’n behandelingssysteem. Het bedrijf heeft opdracht het zogenoemde Optimarin Ballast System (OBS) turnkey op te leveren.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • makkelijk, met het geld van een ander is het geen enkel probleem! Wat een voortrekker

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook