Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

‘Vessel Train’ op de rit met Europese kick-off Novimar

ROTTERDAM

Het project Novimar, een afkorting voor NOVel Inland waterways and MARitime transport concept, beleefde donderdag 22 juni de Europese kick-off in Rotterdam. Deelnemers aan dit project onderzoeken en ontwikkelen in vier jaar tijd een geheel nieuw transportconcept voor vervoer over water: de Vessel Train.

1 / 1
‘Vessel Train' op de rit met Europese kick-off Novimar

‘Vessel Train' op de rit met Europese kick-off Novimar

Het concept van de Vessel Train is gebaseerd op platooning, het digitaal aan elkaar koppelen van vrachtwagens. Zoals eertijds de bekende sleeptreinen op de Rijn, maar dan zonder strangen. Een Vessel Train bestaat uit een bemande ‘Leader Vessel’ met daarachter één of meer ‘Follower Vessels’. Deze worden in staat geacht om met minder of zelfs zonder bemanning de Leader Vessel te volgen. Het verwachte kostenvoordeel zal het gebruik van kleinere schepen rendabeler maken. En daardoor kan meer transport binnen stedelijke gebieden worden verplaatst van de weg naar het water.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

(DvdM)

Reacties (1)
  • Duo Welbekend

    Willy Wortel kreeg toch ook geen 8 miljoen euro voor zijn uitvindingen?
    Als men nu zo de particuliere binnenvaart zo om zeep willen helpen ,verdeel de miljoenen onder de ondernemers die door deze moedwillige sanering geen perspectief hebben op een normaal bestaan.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook