MP Mark Rutte opent Maritime Awards Gala 2016

Komende week staat de Nederlandse maritieme sector in de schijnwerpers tijdens de ‘Maritime Week’. Hoogtepunt is het ‘Maritime Awards Gala’ in Hilversum, waar minister-president Mark Rutte de openingsspeech verzorgt. Na zijn toespraak worden vijf prestigieuze ‘Maritime Awards’ binnen de Nederlandse maritieme sector uitgereikt.

MP Mark Rutte opent Maritime Awards Gala 2016

Tijdens het ‘Maritime Awards Gala‘, op maandag 31 oktober in Hilversum, zijn ruim achthonderd vertegenwoordigers van de maritieme sector bijeen om de schijnwerpers te zetten op de innovatieve kracht van de sector. Reders, scheepswerven, studenten, ontwerpers en toeleveranciers komen die avond voor een Award in aanmerking, wanneer ze hun meerwaarde voor de Nederlandse maritieme wereld hebben aangetoond, of een inspirerend voorbeeld van innovatiekracht voor anderen zijn.

Tijdens de avond worden de volgende Awards uitgereikt:

De Maritieme sector is verheugd met de aandacht van de premier bij de opening van het gala. Deze oeroude Nederlandse bedrijfstak hoopt dat de schijnwerpers niet alleen tijdens het gala, maar gedurende de hele ‘Maritime Week‘ op de sector komen te staan. Een sector die het niet altijd gemakkelijk heeft, maar nog steeds wereldwijd toonaangevend is. Gedurende de week, die plaatsvindt van 29 oktober tot en met 5 november, kan de Nederlandse bevolking kennismaken met de schoonheid van de sector. Daarnaast zal aandacht worden gevraagd voor de uitdagingen, die voor de toekomst van de sector cruciaal zijn.

Het gala wordt georganiseerd door de Stichting Maritime Awards Gala. Hierin zijn Netherlands Maritime Technology, KVNR, KNVTS, Koninklijke Marine, Nederland Maritiem Land en het NISS vertegenwoordigd. Het Maritime Awards Gala 2016 wordt mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsors: Damen Shipyards Group, Europort, NNPC en Wärtsilä Netherlands.