Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Wärtsilä schrapt 550 banen

HELSINKI

De Finse motorenfabrikant Wärtsilä schrapt wereldwijd 550 banen in de divisies Marine Solutions en Energy Solutions. In Finland verdwijnen in ieder geval 270 banen. Het is nog niet bekend of ook in Nederland banen verdwijnen.

1 / 1
Wärtsilä schrapt 550 banen

Wärtsilä schrapt 550 banen

Met het schrappen van de banen wil de Finse motorenfabrikant 50 miljoen euro besparen. Dat is nodig vanwege de slechtere nieuwbouwmarkt. Om de hevige concurrentie een weerwoord te bieden, wil Wärtsilä onderzoek en ontwikkeling van de motoren concentreren in Finland. Dat moet de ontwikkelingstijd van de motoren verkorten.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook